Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.03.2014

În perioada 10-11 iunie 2014, la Chişinău va avea loc Forumul Economic Vienez

În perioada 10-11 iunie 2014, la Chişinău va avea loc Forumul Economic Vienez

Ministerul Economiei şi Organizaţia pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exportului din Moldova organizează, în perioada 10-11 iunie 2014, Forumul Economic Vienez (Vienna Economic Forum). Această decizie a fost luată la şedinţa din 11 martie, curent, condusă de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Potrivit ministrului Economiei, Forumul Economic Vienez este un eveniment de anvergură, menit să consolideze eforturile de atragere a investiţiilor străine directe. În acest context, Forumul Economic Vienez este un instrument de informare a participanţilor străini privind mediul de afaceri şi climatul investiţional din ţara noastră. În cadrul discuţiilor şi prezentărilor vor fi scoase în evidenţă avantajele ţării noastre la nivel regional, urmărind stablirea unor contacte de business importante pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr a subliniat că principalul obiectiv al forumului este de a spori fluxurile investiţionale în Moldova prin convingerea investitorilor străini că ţara noastră, la nivel regional, este o destinaţie favorabilă investiţiilor, precum şi de a interconecta investitorii şi companiile locale pentru a identifica şi dezvolta proiecte investiţionale de perspectivă în diverse domenii ale economiei naţionale.

Conform agendei preliminare, la eveniment vor fi invitaţi antreprenori autohtoni, reprezentanţi ai asociaţiilor de business, ai instituţiilor financiare, iar din partea Forumului Economic Vienez vor participa reprezentanţii unui număr mare de companii din străinătate. De asemenea, Forumul va include sesiuni plenare, în cadrul cărora vor fi abordate probleme privind politica investiţională şi oportunităţile investiţionale în Republica Moldova, oportunităţile de investiţii în parcurile industriale, în sectorul financiar şi cel energetic, posibilităţile şi perspectivele cooperării regionale prin promovarea unor proiecte investiţionale în agricultură, infrastructură ş.a. Programul final al evenimentului va fi anunţat de Ministerul Economiei în timp util.

Forumul Economic Vienez a fost fondat în anul 2004 şi este una dintre cele mai importante asociaţii nonguvernamentale europene, din care fac parte Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, R epublica Moldova, Muntenegru, Slovenia, Turcia şi Ucraina. Obiectivul principal al Forumului este promovarea investiţiilor în regiunea ţărilor de la Marea Adriatică la Marea Neagră. Partenerii Forumului Economic de la Viena sunt peste 30 de companii cu renume mondial precum ar fi „Siemens”, „Austrian Airlines”, “Raiffeisen International”, “BENQ Austria GmbH”, etc. Prima şedinţă a FEV a avut loc în anul 2004, iar pe 20-21 februarie 2008, Forumul Economic Vienez s-a desfăşurat la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus