Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.03.2014

A fost instituită indemnizaţia de merit pentru oamenii de cultură cu realizări deosebite şi activităţi de notorietate

A fost instituită indemnizaţia de merit pentru oamenii de cultură cu realizări deosebite şi activităţi de notorietate

Guvernul a votat astăzi un proiect de lege prin care a fost instituită indemnizația de merit pentru oamenii de cultură cu realizări deosebite şi activităţi de notorietate. Astfel, cei care au 60 de ani vor beneficia de o indemnizație lunară egală cu suma unui salariu mediu pe economie, stabilit de Guvern și neimpozabil.
 
Proiectul reglementează modul de acordare, cuantumul şi numărul de indemnizaţii, precum şi constituirea Comisiei naţionale pentru acordarea indemnizaţiei de merit.
 
Indemnizația va fi oferită din acest an.Criteriile de atribuire a indemnizaţiei reglementează dreptul la plată, modul de plată, garanţiile de acordare a indemnizaţiei de merit, documentele de atestare a criteriilor de atribuire, modul de examinare a dosarelor. Sunt reglementate și criteriile de atribuire a indemnizaţiei de merit pe domenii: muzicale, creaţie interpretativă, cinematografie, domeniul literar, arhitectură, artă plastică, teatru, patrimoniu cultural naţional, mobil şi imobil.
 
Suma necesară pentru achitarea indemnizaţiilor de merit se suportă de la bugetul de stat. De asemenea, se propune ca Ministerul Culturii să prevadă în propriul buget fondurile de la bugetul de stat destinate acordării indemnizaţiilor de merit.
 
Proiectul îşi propune să susțină oamenii de creație, care contribuie la buna imagine a ţării şi lasă ca moștenire un vast patrimoniu cultural, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus