Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2014

Vizita comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, la Chișinău, programată pentru perioada 22-23 mai 2014, ar putea coincide cu intrarea în vigoare a deciziei de liberalizare a regimului de vize

Vizita comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, la Chișinău, programată pentru perioada 22-23 mai 2014, ar putea coincide cu intrarea în vigoare a deciziei de liberalizare a regimului de vize

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 11 martie 2014, o întrevedere cu Stefano Manservisi, Directorul General al Directoratului pentru Afaceri Interne (DG Home), Înalt Funcționar în cadrul Dialogului RM-UE privind liberalizarea regimului de vize.
 
Ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri oficialului european pentru sprijinul constant oferit ţării noastre pe parcursul procesului de liberalizare a regimului de vize şi l-a felicitat cu ocazia conferirii „Ordinului de Onoare” al R. Moldova.

În cadrul întrevederii, Stefano Manservisi a informat despre ultimele evoluţii în cadrul procesului decizional privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii R.Moldova. În context, Directorul General DG Home a reiterat susţinerea continuă acordată de UE pentru atingerea acestui obiectiv în timpul cel mai apropiat, până în vară.

În această ordine de idei, vizita comisarului pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, la Chișinău, programată pentru perioada 22-23 mai 2014, ar putea coincide cu intrarea în vigoare a deciziei de liberalizare a regimului de vize.

„Moldova este o ţară mică, care a decis să investească în stabilitate şi democraţie” a mai precizat oficialul european.

La rândul său, ministrul Natalia Gherman a punctat acţiunile deja întreprinse în cadrul campaniei de informare şi comunicare pe dimensiunea integrării europene, îndeosebi informarea cetăţenilor R. Moldova despre regimul liberalizat de vize, şi a prezentat ultimele evoluţii în realizarea reformelor în domeniul justiţiei şi afaceri interne.

Potrivit MAEIE, la 27 februarie 2014, Parlamentul European a votat în favoarea eliminării vizelor pentru cetăţenii R. Moldova. După confirmarea votului de către Consiliului Uniunii Europene pe parcursul săptămânii curente, vor urma procedurile de aprobare, iar decizia de ridicare a vizelor va intra în vigoare la 20 de zile după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus