Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-11/valeriu-lazar-a-avut-astazi-o-convorbire-telefonica-cu-iurie-prodan-ministrul-energiei-i-industriei--33886.html
Data: Mar 11, 2014 (19:00)

Valeriu Lazăr a avut astăzi o convorbire telefonică cu Iurie Prodan, Ministrul Energiei și Industriei Cărbunelui din Ucraina

Anticipînd vizita de lucru preconizată pentru săptămîna viitoare a Prim-ministrului Iurie Leancă în or. Kiev, Ucraina, astăzi, Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a întreţinut un dialog telefonic cu Iurie Prodan, Ministrul Energiei și Industriei Cărbunelui din Ucraina.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul discuţiei oficialii s-au referit la conlucrarea ţărilor noastre în domeniul energetic, subiect ce va figura în agenda discuţiilor interguvenamentale de la Kiev.

„Convorbirea a fost utilă şi necesară, Ucraina fiind unul din partenerii de bază ai ţării noastre care ne livrează resurse energetice. Abordînd aspectre de conlucrare bilaterale din domeniul energetic, au fost primite asigurări că în cadrul dialogului interguvernamental de săptămîna viitoare, vor fi trasate activităţi concrete, nemijlocit privind securitatea energetică a Republicii Moldova din partea Ucrainei”, a spus dl Lazăr după ce a finisat discuţia telefonică cu Prodan.