Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-11/stefano-manservisi-director-general-al-directoratului-pentru-afaceri-interne-al-comisiei-europene-de-33877.html
Data: Mar 11, 2014 (18:28)

Stefano Manservisi, director general al Directoratului pentru Afaceri Interne al Comisiei Europene, decorat cu „Ordinul de Onoare”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a acordat astăzi, 11 martie a.c., la Reședința prezidențială, „Ordinul de Onoare” domnului Stefano Manservisi, director general al Directoratului pentru Afaceri  Interne  al  Comisiei Europene.

Distincția a fost conferită domnului Stefano Manservisi prin decret prezidențial pe 6 februarie 2014 în semn „de înaltă apreciere a meritelor deosebite în activizarea procesului de integrare a Republicii Moldova în structurile europene”. Oficialul european, care efectuează o vizită oficială în ţara noastră, a participat la procesul de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

Președintele Timofti a declarat că țara noastră va respecta angajamentele asumate față de partenerii europeni. Șeful statului a opinat că drept urmare a noii situații regionale trebuie urgentat procesul de semnare a Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Domnul Stefano Manservisi a apreciat progresele obținute de Republica Moldova în parcursul său european și a îndemnat autoritățile de la Chișinău să intensifice eforturile în realizarea reformelor, care vor permite edificarea unei societăți moderne și prospere, se arată într-un comunicat difuzat duminică de președinția de la Chișinău.