Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2014

Stefano Manservisi, director general al Directoratului pentru Afaceri Interne al Comisiei Europene, decorat cu „Ordinul de Onoare”

Stefano Manservisi, director general al Directoratului pentru Afaceri Interne al Comisiei Europene, decorat cu „Ordinul de Onoare”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a acordat astăzi, 11 martie a.c., la Reședința prezidențială, „Ordinul de Onoare” domnului Stefano Manservisi, director general al Directoratului pentru Afaceri  Interne  al  Comisiei Europene.

Distincția a fost conferită domnului Stefano Manservisi prin decret prezidențial pe 6 februarie 2014 în semn „de înaltă apreciere a meritelor deosebite în activizarea procesului de integrare a Republicii Moldova în structurile europene”. Oficialul european, care efectuează o vizită oficială în ţara noastră, a participat la procesul de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

Președintele Timofti a declarat că țara noastră va respecta angajamentele asumate față de partenerii europeni. Șeful statului a opinat că drept urmare a noii situații regionale trebuie urgentat procesul de semnare a Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Domnul Stefano Manservisi a apreciat progresele obținute de Republica Moldova în parcursul său european și a îndemnat autoritățile de la Chișinău să intensifice eforturile în realizarea reformelor, care vor permite edificarea unei societăți moderne și prospere, se arată într-un comunicat difuzat duminică de președinția de la Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus