Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2014

Modificarea procedurilor de obţinere a vizelor pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Modificarea procedurilor de obţinere a vizelor pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, începând cu data de 1 aprilie 2014, la Chişinău îşi va începe activitatea Centrul de solicitare a vizelor (Visa Application Centre – VAC) al Companiei Teleperformance Ltd., contractată de către Guvernul britanic pentru intermedierea procedurilor de examinare a cererilor de viză.

Astfel, dosarele pentru viză vor fi recepţionate de Centrul de solicitare a vizelor şi nu de Ambasada britanică de la Chişinău, aşa cum se practica anterior. De asemenea, Centrul va colecta datele biometrice, va presta servicii de curierat şi va facilita interviul cu aplicanţii.

Centrul va mai avea rolul  de a organiza logistic activitatea ce ţine de eliberarea vizelor, însă decizia privind acordarea sau refuzul acordării vizelor va aparţine, ca şi până acum, Ambasadei britanice de la Varşovia.

Totodată, MAEIE menţionează că, adiţional taxei consulare pentru viză, se va percepe o taxă pentru serviciile prestate de 59 Lire sterline, echivalentul a 72 Euro. Programarea la Centrul de solicitare a vizelor va fi posibilă odată cu achitarea taxei respective.

Adresa sediului Centrului de solicitare a vizelor britanice (VAC):  mun. Chişinău, str. Tighina 49/3, biroul 54.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus