Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-11/intrevederea-viceministrului-iulian-groza-cu-sheful-politziei-federale-din-belgia-33878.html
Data: Mar 11, 2014 (18:32)

Întrevederea viceministrului Iulian Groza cu şeful Poliţiei Federale din Belgia

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi, 11 martie 2014, o întrevedere cu o delegaţie a Poliţiei Federale a Belgiei, condusă de către Comisarul General, şef al Poliţiei, Catherine de Bolle. Vizita de lucru a oficialilor europeni are loc în contextul marcării a 22 de ani de la stabilirea relaţiilor bilaterale moldo-belgiene.

În cadrul întrevederii, a fost apreciat nivelul înalt de cooperare a autorităţilor moldoveneşti cu partenerii belgieni în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, ceea ce a contribuit semnificativ la avansarea dialogului RM-UE în domeniul liberalizării vizelor.

Potrivit MAEIE, oficialii belgieni şi-au exprimat interesul de a consolida colaborarea cu R. Moldova, în mod special de a susţine reforma Poliţiei şi asigurarea gestionării frontierei în conformitate cu cele mai bune practici UE.