Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-11/doi-avocatzi-au-fost-retzinutzi-de-cna-pentru-trafic-de-influentza-33876.html
Data: Mar 11, 2014 (11:51)

Doi avocaţi au fost reţinuţi de CNA pentru trafic de influenţă

Un avocat din Capitală a fost reţinut cu puţin timp în urmă de ofiţerii CNA şi procurori, după ce ar fi pretins 1000 de dolari de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de un dosar penal.

Potrivit denunţătorului, avocatul i-ar fi spus că are influenţă asupra acuzatorului de stat şi judecătorului şi că îi poate determina să adopte o hotărâre de încetare a procesului penal.

În cadrul percheziţiei efectuate de CNA, banii au fost găsiţi pe masa avocatului, în Codul contravenţional.

Acesta a fost escortat la sediul CNA, iar pe numele său a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influenţă.

Vineri, un alt avocat din Făleşti a fost prins de CNA şi procurori după ce ar fi extorcat 1500 de euro de la o clientă. Şi în acest caz, declarantul a relatat că avocatul i-ar fi promis că poate influenţa judecători ca să ia o decizie favorabilă în dosarul în care figura.

Banii au fost depistaţi în urma percheziţiilor efectuate asupra persoanei şi la domiciliul acesteia. De notat că omul legii nu s-a conformat somaţiilor legale ale ofiţerilor şi a opus rezistenţă în timpul reţinerii.

În prezent acesta este arestat pentru 25 de zile.

Potrivit CNA, procuratura Anticorupţie exercită conducerea urmăririi penale.