Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.03.2014

Igor Corman: Trebuie să modernizăm Republica Moldova, pas cu pas – aceasta este chintesența integrării europene

Igor Corman: Trebuie să modernizăm Republica Moldova, pas cu pas – aceasta este chintesența integrării europene

Noile proiecte de modernizare și dezvoltare regională, atragerea investițiilor străine în regiunea de nord a țării, avantajele integrării europene, inclusiv prin accesarea fondurilor europene au fost subiectele principale abordate în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut Președintele Parlamentului în cadrul vizitei de lucru efectuate astăzi în municipiul Bălți.

Igor Corman a discutat cu primarul Vasili Panciuc, șeful oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, Anatolie Harcenco, directorii companiilor rezidente din cadrul Zonei Economice Libere „Bălți” (ZEL „Bălți”) și cu colectivul întreprinderii „RED-Nord”.

Președintele Parlamentului a declarat că va sprijini propunerile venite din partea directorilor companiilor rezidente din cadrul ZEL „Bălți” pentru îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova și va încuraja intențiile investitorilor străini de a deschide afaceri în Republica Moldova. „Zona Economică Liberă „Bălți” reprezintă un exemplu extraordinar că și în Republica Moldova există viitor. Proiectul este abia la început, dar deja s-a creat un nucleu, iar cetățenii pot să profite de avantaje – condiții bune de muncă, salarii atractive”, a subliniat șeful Legislativului.

Igor Corman și-a exprimat speranța că exemplul de succes al Zonei Economice Libere „Bălți” va fi preluat și de alte regiuni ale țării și a menționată că „propunerile formulate în cadrul întâlnirii vor fi examinate de autorități pentru ca exemplul Zonei Economice Libere „Bălți” să devină unul molipsitor”.

Directorii companiilor rezidente ZEL Bălți i-au solicitat sprijin Președintelui Parlamentului în vederea perfecționării legislației în domeniu pentru crearea unui climat investițional favorabil în Republica Moldova și angajarea specialiștilor calificați, inclusiv a persoanelor cu dizabilități. Potrivit administratorului principal al Zonei Economice Libere „Bălți”, Marin Ciobanu, 31 de companii rezidente activează în cadrul ZEL, salariul mediu oferit angajaților fiind de circa 5780 de lei, iar contribuțiile la bugetul de stat – 71 mln. de lei.

În cadrul întâlnirii cu conducerea și colectivul întreprinderii „RED-Nord” au fost discutate problemele curente din sectorul energetic. Angajații întreprinderii „RED-Nord” au solicitat sprijinul Președintelui Parlamentului pentru dezvoltarea întreprinderii și perfecționarea legislației în domeniu.

„Trebuie să modernizăm Republica Moldova, pas cu pas – aceasta este chintesența integrării europene”, a concluzionat Președintele Parlamentului la finalul vizitei.

Vizita de lucru în municipiul Bălți se înscrie în șirul de vizite întreprinse tradițional, în fiecare săptămână, de Igor Corman pentru a discuta cu cetățenii și autoritățile locale despre proiectele și problemele pe care le au. Aceasta este a 5-a vizită în teritoriu efectuată de Președintele Parlamentului de la începutul anului curent, potrivit Serviciului de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus