Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.03.2014

Grupul Rompetrol își schimbă denumirea în KazMunayGas International

Grupul Rompetrol își schimbă denumirea în KazMunayGas International

Grupul Rompetrol NV. își va schimba în perioada următoare denumirea în KazMunayGas International NV, ca parte a procesului de integrare a activităților și operațiunilor în cadrul unicului său acționar - KazMunayGas (KMG), compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, informează un comunicat al companiei.

Decizia a fost adoptată în unanimitate de Consiliul de Administrație al Grupului, la finele lunii februarie.

Domeniul principal de activitate al Grupului Rompetrol, acum KazMunayGas International, vizează rafinarea și comercializarea de țiței și produse petroliere în Europa. Grupul este un important activ extern al companiei naționale KazMunayGas.

'Schimbarea numelui companiei face parte din strategia de dezvoltare a brandului —KazMunayGas, dar și de valorificare a activităților sale. Brandul 'umbrelă' este o condiție prealabilă pentru consolidarea poziției pe piață a grupului de firme sub marca KMG atât în România, cât și pentru intrarea cu succes pe alte piețe externe. Toate companiile grupului vor fi promovate printr-un singur brand puternic, care va fi cunoscut atât în țară, cât și la nivel internațional" a declarat Zhannat Tussupbekov, managing director pentru procesarea și marketing-ul extern al țițeiului în cadrul CN KazMunayGas și CEO al Grupului Rompetrol (de acum — KMG Internațțional).

De asemenea, divizia centrală de management și suport a Grupului — The Rompetrol Group Corporate Center SRL România, va deveni KMG Rompetrol. Compania va continua să asigure managementul și serviciile conexe pentru toate companiile ce fac parte din Grupul Rompetrol — KMG International.

'Brandul Rompetrol va fi folosit în continuare în cadrul segmentului de distribuție, acesta fiind un brand puternic și recunoscut atât pe plan local, cât și internațional. Schimbarea identității vizuale în acord cu noul nume, în Europa și în regiunea Mării Negre, va avea loc treptat, având în vedere că acum compania operează peste 700 de benzinării în peste 7 țări', potrivit oficialilor Rompetrol.

Recent, compania a finalizat procesul de dezvoltare a unui nou concept de benzinării Rompetrol. Astfel, pentru a asigura loialitatea clienților și pentru susținerea investițiilor alocate pentru dezvoltarea noii identități vizuale a stațiilor, compania va continua să opereze sub marca "Rompetrol', se mai arată în comunicat.

Compania a început încă de anul trecut strategia de integrare și aliniere a operațiunilor sale în cadrul KMG, respectiv Vector Energy (compania de trading a grupului din Elvetia) a devenit KMG Trading AG (subsidiară a KMG Rompetrol), obiectivul acesteia fiind de a deveni operatorul național unic pentru exportul de țiței din Kazahstan în Europa și regiunea Mării Negre. Pentru susținerea acestei activități, dar și pentru a putea intra pe noi piețe, compania trebuie să-și dezvolte activele logistice în acord cu nevoile Kazahstanului, dar și să-și consolideze operațiunile de trading.

'Grupul Rompetrol a adoptat recent un nou model operațional în acord cu strategia de consolidare și dezvoltare a activităților și operațiunilor din România și Europa de Sud-Est. Reorganizarea activităților va permite Grupului o creștere a flexibilității operațiunilor, cu un impact semnificativ în eficientizarea structurii costurilor. În urma achiziției Grupului Rompetrol în 2007 de către compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, acesta a devenit un pod energetic între resursele naturale disponibile în Asia Centrală și piețele europene', se mai arată în comunicat.

KMG Internațional operează peste 1.100 de puncte de distribuție a carburanților în România, Franța, Spania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, sub mărcile Rompetrol și Dyneff. De asemenea, Grupul deține rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus