Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.03.2014

Mobiasbancă este gata să ofere 50 mln EUR pentru a susţine economia din Moldova în 2014

Mobiasbancă este gata să ofere 50 mln EUR pentru a susţine economia din Moldova în 2014

Mobiasbancă – Groupe Société Générale este gata să ofere în 2014 credite în sumă totală de 50 mln Euro. Acest suport financiar urmeaza a fi direcționat spre susținerea economiei din Republica Moldova prin creditarea agenților economici din diferite sectoare ale economiei, precum și a persoanelor private.

Datorită politicii de a menține relațiile de lungă durată cu organizațiile financiare internaționale, Mobiasbancă și-a intensificat semnificativ colaborarea cu partenerii săi internaționali în condiții reciproc avantajoase. Astfel, în oferta de creditare a Mobiasbancă este inclus și aportul instituțiilor financiare internaționale (BERD şi BEI) cu care banca a încheiat, pe parcursul anului 2013 și la începutul anului 2014, acorduri de colaborare în valoare totală de peste 50 mln. EUR. Orice client fiabil, fie companie corporativă privată sau agent economic din sectorul IMM, fie gospodărie țărănească sau persoană fizică ce practică activitatea de antreprenoriat va putea beneficia de sprijinul financiar oferit de către bancă în cele mai ajantajoase condiții.

În 2013, Mobiasbancă a devenit partener activ în cadrul programului de finanțare a eficienței energetice din Republica Moldova, prin semnarea a 3 acorduri cu Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) în sumă totală de 12 mln. EUR. Creditele din acest program se oferă atât agenților economici (linia de credit MoSEFF), cât și persoanelor fizice (linia de credit MoREFF), pentru implementarea măsurilor de reducere a consumului de energie: izolarea termică a pereţilor și acoperişurilor, înlocuirea echipamentului uzat cu unul de o generație nouă sau instalarea tehnologiilor avansate, instalarea ferestrelor energo-eficiente, a cazanelor pe biomasă, a sistemelor solare de încălzire a apei, etc. Odată ce contractează creditul, clientul beneficiază de consultanță tehnică gratuită, iar la implementarea cu succes a proiectului are dreptul la componenta de grant.

Mobiasbancă își susține clienții oferind finanțare pentru dezvoltarea afacerii – credite clasice, linii revolving, leasing, pe termen scurt sau lung (până la 10 ani), pentru finanțarea investițiilor și a mijloacelor circulante din resursele împrumutului acordat de BEI. Volumul și termenul finanțării se adaptează în funcție de necesitatea clientului.

La începutul lunii februarie, Mobiasbancă a semnat un nou acord de colaborare cu BERD, beneficiind de o facilitate de partajare a riscurilor în limita a 10 mln. EUR. Grație acestui mecanism inovațional implementat, banca va putea oferi credite în volum mai mare și pe un termen mai îndelungat. Astfel, în condițiile în care BERD își va asuma o parte a riscului de credit asociat tranzacției, vor putea fi finanțate la maxim proiectele ambițioase, care nu puteau fi acceptate anterior din cauza limitelor reglementare privind volumul de credit. Facilitatea este destinată clienților cu o situație financiară satisfăcătoare și care îndeplinesc cerințele legate de asigurarea creditului.

”Mobiasbancă – Groupe Société Générale înțelege responsabilitatea și angajamentul pe care îl are o bancă față de clienţii și partenerii săi. Într-un mediu economic plin de provocări, scopul nostru e să oferim soluțiile potrivite clienților noștri, pentru ca ei să aibă mai multă încredere și siguranță. Suntem alături de ei, sensibili la necesitățile lor. Cu produsele și serviciile pe care le oferim, dar și cu experienţa pe care o avem ca membri ai unui grup financiar de talie mondială şi cu 150 de ani de activitate în acest domeniu, dorim să contribuim la dezvoltarea clienţilor noştri și a economiei din Republica Moldova”, menționează Ridha Tekaia, președintele băncii.

Mobiasbancă este o bancă comercială, ce deserveşte peste 106.000 de clienţi activi din sectoarele corporativ, ale micului business şi cel privat prin intermediul unei reţele de 56 de filiale. Banca face parte din Groupe Société Générale SA, una dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa, care în 2014 aniversează150 de ani de la fondare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus