Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
05.03.2014

Ministerul Sănătăţii identifică un nou proiect de modernizare a sănătăţii cu suportul Băncii Mondiale

Ministerul Sănătăţii identifică un nou proiect de modernizare a sănătăţii cu suportul Băncii Mondiale

Andrei Usatîi a avut o întrevedere cu echipa de la Banca Mondială, condusă de Son Nam Nguyen, Task Team Leader, Sr. Health Specialist, în cadrul căreia şi-a exprimat recunoştinţa pentru asistenţa oferită în promovarea politicilor eficiente în sănătate şi a subliniat importanţa realizării proiectelor de dezvoltare în sectorul sănătăţii.

În contextul asistenţei oferite pe parcursul anilor de către Banca Mondială şi aprobarea Strategiei de Parteneriat cu Republica Moldova pentru anii 2014-2017, în perioada 3 - 14 martie curent, misiunea Băncii Mondiale efectuează o vizită de lucru pentru pregătirea unui nou Proiect de modernizare în domeniul sănătăţii.

Pe parcursul acestei vizite, reprezentanţii Băncii Mondiale vor conlucra cu echipa ministerului Sănătăţii pentru: evaluarea Programului pentru Rezultate (P for R), validarea protocoalelor de verificare şi finalizarea componentei de asistenţă tehnică, stabilirea acţiunilor specifice ce urmează a fi implementate de ministerul Sănătăţii şi CNAM pentru P for R şi aprobarea documentului de evaluare a Proiectului.

Părţile au mai discutat despre calendarul de pregătire a proiectului şi paşii care urmează a fi întreprinşi în elaborarea documentului final pentru a fi înaintat spre aprobare Consiliului Băncii Mondiale, în luna mai curent. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus