Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-05/iurie-leanca-a-indemnat-oamenii-de-afaceri-din-sua-sa-investeasca-in-economia-moldoveneasca-33793.html
Data: Mar 5, 2014 (16:38)

Iurie Leancă a îndemnat oamenii de afaceri din SUA să investească în economia moldovenească

Premierul Iurie Leancă a ținut un discurs în cadrul Forumului de Afaceri Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, care s-a desfășurat la Camera de Comerț din Washington.
 
Șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a menționat în discursul său că  Moldova are un potențial economic neexploatat. Premierul a vorbit despre reformele realizate pentru îmbunătățirea climatului de afaceri și perspectivele oferite de semnarea Acordului de creare a Zonei de comerț liber cu Uniunea Europeană.

„În acest context, sperăm  să fie semnat un Acord privind evitarea dublei impozitări și, într-o perspectivă, a unui Acord de comerț liber. Sunt sigur că Moldova are ce oferi companiilor care își doresc prezența pe piața UE și CSI”, a menționat Iurie Leancă.

Prim-ministrul a vorbit despre tendințele de diversificare a afacerilor din economia națională.
 
„Lumea percepe Republica Moldova drept o țară agrară. Așa este, dar dezvoltăm și alte ramuri, cu ajutorul investitorilor. Trei din zece cei mai mari exportatorii ai țării sunt, de fapt, companii producătoare de piese pentru automobile. Una dintre acestea este o companie americană”, a subliniat Premierul.

Iurie Leancă a menționat că reformele desfășurate au contribuit la îmbunătățirea indicelor Republicii Moldova în diferite clasamente mondiale din domeniul economic, acestea sporesc atractivitatea țării noastre drept destinație investițională.
Au fost evidențiate și reușitele din domeniul interacțiunii instituțiilor de stat cu cetățenii, în special cele obținute prin aplicarea agendei de e-transformare.

Indicele Global Innovation 2013 a plasat țara noastră pe locul 45, înaintea Rusiei, Poloniei sau României. Totodată, Republica Moldova a obținut în 2013 Premiul ONU pentru Serviciul Public, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.