Trimite e-mail | Printeaza
IT
05.03.2014

ANRCETI va participa la un proiect de cooperare pentru dezvoltare oferit de Estonia

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) va participa, în anii 2014 -2015, la proiectul de cooperare pentru dezvoltare: "Promovarea bunei guvernări în cadrul autorităţilor pentru concurenţă şi  reglementare din Republica Moldova: administrare publică, e-guvernare şi cooperare interinstituţională", oferit de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia. Proiectul este finanţat de acest minister, în comun cu Fondurile pentru Cooperare în Dezvoltare şi Ajutor Umanitar din ţara respectivă şi executat de un grup de experţi din cadrul Autorităţii pentru Concurenţă din Estonia şi Şcoala de Drept a Universităţii Tehnologice din Tallinn.

ANRCETI va participa la acest proiect împreună cu specialişti din cadrul Consiliului Concurenţei şi Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Anul trecut, reprezentanţi ai acestor instituţii au efectuat o vizită de studiu la Tallinn, unde au luat cunoştinţă de cele mai bune practici de protecţie a concurenţei aplicate în Estonia şi de cooperare a Consiliului Concurenţei din această ţară cu reglementatorii serviciilor de utilitătate publică.

În  februarie curent, responsabili din cadrul ANRCETI au avut o întrevedere cu coordonatorul  proiectului, Alexandr Svetlicinii, la care au fost examinate obiectivele şi subiectele de interes comun care vor fi abordate la acţiunile desfăşurate în cadrul proiectului respectiv.

Scopul principal al proiectului rezidă în consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor pentru concurenţă şi reglementare din Republica Moldova prin aplicarea unor modele a celor  mai bune practici de guvernare, inclusiv de management public, e-guvernare şi cooperare inter-instituţională. În cadrul proiectului, vor fi organizate cursuri de formare profesională, mese rotunde şi alte activităţi, care vor contribui la intensificarea cooperării interinstituţionale şi perfecţionarea procesului de coordonare şi aplicare a actelor de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor. Aceste activităţi vor oferi specialiştilor ANRCETI posibilitatea de a face  schimb de experienţă cu colegii săi de la Autoritatea pentru Concurenţă din Estonia, instituţie abilitată şi cu atribuţii de reglementare a sectorului de telecomunicaţii, informează Serviciul de presă al ANRCETI.

Actualul proiect vine să continue fostul proiect de cooperare pentru dezvoltare: "Consolidarea protecţiei concurenţei pe piaţa liberă din Republica Moldova prin educaţie şi bună guvernare", oferit de acelaşi Minister al Afacerilor Externe al Estoniei în anii 2012-2013. Din partea Republicii Moldova, la acest proiect au participat Consiliul Concurenţei, ANRCETI şi ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus