Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.03.2014

Trei indivizi, trimişi de procurori în judecată pentru asasinarea unei femei la Ciocana

Procuratura sect.Ciocana a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a trei bărbaţi, care la finele anului trecut, au comis omorul unei femei pe strada Igor Vieru.

În acţiunile învinuiţilor, procurorii au reţinut comiterea infracţiunilor de omor intenţionat, tîlhărie, purtarea şi păstrarea ilegală a armelor - crime, pentru care, legislaţia prevede pînă la 20 de ani de închisoare sau detenţiune pe viaţă.

Reamintim că, făptuitorii au planificat din timp comiterea crimei, acumulînd informaţii despre activitatea pe care victima o desfăşura, regimul de viaţă şi modalitatea culegerii banilor de la punctele de realizare a peştelui, a cărei proprietară femeia era. Astfel, în seara zilei de 16 decembrie 2013, învinuiţii au aşteptat victima în scara blocului în care aceasta locuia, avînd scopul de a o deposeda de geantă.

Deoarece femeia a opus rezistenţă, atacatorii i-au aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea inimii, i-au smuls geanta şi au fugit cu un automobil de model Mercedes. În urma leziunilor grave pricinuite, victima, în vîrstă de 35 de ani, a decedat pe loc.

Potrivit materialelor cauzei penale, în geanta victimei se aflau bani, bijuterii din aur şi lucruri de preţ, estimate la peste 93 mii lei. În continuare, făptuitorii au împărţit banii şi bunurile materiale sustrase, folosindu-le în scopuri personale.

În cadrul acţiunilor realizate de Procuratura sect.Ciocana în comun cu Ministerul Afacerilor Interne au fost identificaţi autorii crimei, iar în ianuarie curent - reţinuţi. Aceştia s-au dovedit a fi trei locuitori ai raionului Ialoveni, cu vîrstele cuprinse între 33 şi 35 de ani, anterior judecaţi.

Actualmente, toţi trei învinuiţi se află în arest, iar cauza penală în care sunt învinuiţi a fost expediată de procurori în Judecătoria sect. Ciocana, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus