Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-03/un-for-de-afaceri-moldo-polonez-va-fi-organizat-de-miepo-in-martie-33748.html
Data: Mar 3, 2014 (11:08)

Un for de afaceri moldo – polonez va fi organizat de MIEPO in martie

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în parteneriat cu Agenția Poloneză de Informații și Investiții Străine (PAIiIZ) vor desfășura Forul de Afaceri Moldo-Polonez pe 28 martie a.c.,  la Chișinău.

Potrivit MIEPO, la Forul de Afaceri Moldo – Polonez vor participa circa 70 de companii din diferite sectoare ale economiei Poloniei.

”MIEPO a prezentat condițiile derulării afacerilor și oportunitățile investiționale oferite de țara noastră pentru 25 companii poloneze, ce au însoțit viceministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Katarzyna Kacperczyk, la Chișinău, săptămâna curentă. Decizia de organizare a forului de afaceri Moldo – Polonez ne vorbește despre interesul oamenilor de afaceri polonezi față de potențialul investițional al țării noastre. Nu în ultimul rînd, pe această cale, încurajez companiile din țară să profite de Forul de Afaceri Moldo - Polonez, inclusiv și pentru potențiala extindere a afacerii lor pe piața Poloniei,” a spus Dona Școla, Director Executiv al MIEPO.

Pentru asigurarea participării extinse și reprezentative a mediului de afaceri din țară la Forul de afaceri Moldo - Polonez,  MIEPO va implica activ atât asociațiile de business, cât și camerele de comerț din R. Moldova.

Decizia de organizare a Forului de afaceri Moldo-Polonez a fost luată în cadrul întrevederii dintre MIEPO și PAIiIZ, reprezentanții Ministerului Economiei al Poloniei și Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei de la începutul săptămânii curente. Scopul întrevederii a fost stabilirea relațiilor de afaceri între companiile din R. Moldova și cele din Polonia, precum și stabilirea relațiilor bilaterale între instituțiile statului.