Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.03.2014

Plăcile de înmatriculare de culoarea fondului galben pentru transportul de călători au intrat în vigoare din 1 martie 2014

Plăcile de înmatriculare de culoarea fondului galben pentru transportul de călători au intrat în vigoare din 1 martie 2014

Din 1 martie 2014 au intrat în vigoare plăcile de înmatriculare de culoarea fondului galben pentru vehicule, destinate transportului de călători.

Placa cu număr de înmatriculare de culoarea fondului galben va fi identică cu cea actuală după dimensiuni, emblemă şi combinaţia de litere şi cifre. Conducătorii auto implicaţi în transportarea pasagerilor au la dispoziţie şase luni pentru schimbarea numerelor de înmatriculare.

Plăcile de înmatriculare de culoarea fondului galben: sînt eliberate agenţilor transportatori care deţin licenţă pentru genul de activitate „Transport auto de călători în folos public”; sînt eliberate pentru vehiculele destinate transportului public regulat de călători la prezentarea adiţională a permisului de activitate pe rută şi a scrisorii de confirmare privind antrenarea vehiculului în deservirea rutei regulate, eliberate agentului transportator de către Instituţia publică „Agenţia Naţională Transport Auto”; pot fi utilizate doar cu condiţia deţinerii licenţei valabile pentru genul de activitate în domeniu şi a permisului de activitate pe rută valabil, în cazul transportului public regulat de călători; vor fi predate în mod obligatoriu spre depozitare Î.S. „CRIS „Registru” de către agenţii transportatori în termen de 10 zile de la retragerea licenţei pentru genul de activitate „Transport auto de călători în folos public”.

Î.S. „CRIS „Registru” va asigura depozitarea gratuită a plăcilor cu număr de înmatriculare cu fond de culoare albă, predate de către posesorii unităţilor de transport, în baza actului de predare-primire în schimbul noilor plăci.

Atribuirea unor numere speciale pentru transportul de călători va atenţiona participanţii la trafic şi va responsabiliza şoferii care transportă pasageri. Controalele transportului de călători (pe criteriul culorii plăcii de înmatriculare) vor înăspri verificarea respectării normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile naţionale, precum şi a celor care reglementează activitatea de taximetrie, inclusiv verificarea efectuării în termen a inspecţiei tehnice periodice, identificarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi a agenţilor economici care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus