Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.03.2014

John Kerry și Iurie Leancă au lansat, la Washington, Dialogul Strategic moldo-american

John Kerry și Iurie Leancă au lansat, la Washington, Dialogul Strategic moldo-american

Premierul Iurie Leancă și Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, au lansat Dialogul Strategic moldo-american, în cadrul vizitei șefului Guvernului moldovean la Washington. Oficialii au discutat despre agenda bilaterală, parcursul european al Republicii Moldova și, în mod prioritar, evoluțiile din Ucraina.
 
John Kerry și-a început discursul prin a le spune jurnaliștilor americani că a rămas impresionat de calitatea vinurilor moldovenești pe care le-a degustat în orașul subteran de la Cricova, în luna decembrie a anului trecut. Secretarul de Stat a declarat că SUA va continua să susțină reformele din țara noastră, va intensifica dialogul politic și va încuraja schimburile comerciale.
 
La rândul său, Prim-ministrul Iurie Leancă a menționat că Moldova va acționa pentru asigurarea unor relații previzibile cu țările vecine și a stabilității în regiune.
 
Totodată, Șeful Executivului de la Chișinău a specificat că eforturile comune ale SUA și UE vor impulsiona agenda europeana a țării noastre. „Mai mult decât atât, sprijinul Statelor Unite va asigura ireversibilitatea transformărilor democratice în Moldova”, a subliniat Iurie Leancă.
 
Oficialul moldovean a mai spus că reforma sistemului judiciar și combaterea corupției sunt priorități pe agenda Guvernului. „În acest sens, suntem recunoscători Guvernului SUA pentru acordarea asistenței necesare pentru punerea în aplicare a Strategiei de reformă a sectorului justiției”, a afirmat Iurie Leancă.
 
Prim-ministrul i-a mulțumit lui John Kerry pentru vizita din luna decembrie la Chișinău, unde a participat la evenimentul de lansare a brandului ”Wine of Moldova”, fapt ce va permite ca țara noastră să aibă acces sporit pe piața americană.
După întrevederea cu John Kerry, Iurie Leancă va ține un discurs despre evoluţiile din regiune, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Atlantic, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus