Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.03.2014

Igor Corman efectuează o vizită oficială în Elveția

Igor Corman efectuează o vizită oficială în Elveția

Președintele Parlamentului Igor Corman efectuează, în perioada 3 – 5 martie curent, o vizită oficială la Berna, Confederația Elvețiană. Este prima vizită pe dimensiunea parlamentară de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-elvețiene, la 2 septembrie 1992.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Igor Corman, va avea întrevederi cu Președintele Consiliului Național, Ruedi Lustenberger, Președintele Consiliului Statelor, Hannes Germann, Președintele Delegației elvețiene la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, Fathi Derder, Președintele Delegației Adunării Federale la Adunarea Parlamentară a OSCE, Andreas Aebi, Directorul Agenției Elvețiene pentru Cooperare și Dezvoltare, Martin Dahinden.

În cadrul întrevederilor, Președintele Parlamentului va discuta cu oficialii elvețieni despre dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Confederația Elvețiană, agenda europeană de modernizare a Moldovei, situația politică internă,  evoluțiile în regiune.

Un alt subiect care urmează a fi abordat de Șeful Legislativului în cadrul discuțiilor vizează negocierile în formatul 5+2 privind soluționarea conflictului transnistrean, ținând cont de faptul că Elveția deține președinția OSCE în anul curent.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, din delegație mai fac parte deputații Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii parlamentare a PLDM și Ion Hadârcă, Președintele Fracțiunii parlamentare a PLR, anun.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus