Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.03.2014

Detenţie pe viaţă pentru trei capete de acuzare

Un bărbat din raionul Edineţ îşi va petrece restul vieţii după gratii, după ce a fost recunoscut vinovat de comiterea infracţiunilor de omor intenţionat, jaf şi distrugerea intenţionată a bunurilor.

Pe 16 septembrie 2011, într-o livadă din preajma satului Cuconeşti a fost depistat un automobil deteriorat prin ardere, de model „Toyota Prado”, în salonul căruia se afla un cadavru carbonizat neidentificat.

Pe acest caz, Procuratura din Edineţ a demarat o serie de acţiuni pentru a identifica autorul crimei şi a dispus efectuarea expertizelor necesare pentru stabilirea identităţii victimei.

Astfel, conform raportului de expertiză medico – legală, victima s-a dovedit a fi un locuitor al raionului Rîşcani, în vârstă de 49 de ani, proprietarul autoturismului.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că în noaptea de 14 spre 15 septembrie 2011, victima şi-a invitat consăteanul în autoturism, după care au pornit spre o localitate din raionul Edineţ. În drum însă, între cei doi s-a iscat o ceartă din cauza unui lot de teren.

Cunoscând că victima ar deţine un pistol, inculpatul i-a răsucit mâinile şi i-a luat armă, după care l-a lovit până l-a lăsat nemişcat. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, făptuitorul a incendiat automobilul şi a părăsit locul crimei. Cadavrul carbonizat al victimei a fost depistat a doua zi.

Pentru acţiunile sale, inculpatul, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat la detenţiune pe viaţă.
Sentinţa este cu drept de atac, potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus