Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.03.2014

Un grup de lucru va crea mecanismul legal pentru transportul internațional de colete

Un grup de lucru va crea mecanismul legal pentru transportul internațional de colete

Premierul Iurie Leancă a semnat o dispoziție prin care se instituie un grup de lucru pentru crearea cadrului legal privind transportul internațional de colete neînsoțite. Acesta va fi elaborat cu scopul de a asigura creșterea calității, siguranței și accesibilității servicului de transportare a coletelor pe rutele internaționale.

Șeful Cabinetului de miniștri își dorește ca noul mecanism să răspundă în primul rând intereselor oamenilor, atât ale celor din țară, cât și ale celor aflați peste hotare. Asta ar însemna să nu crească taxele, să fie îmbunătățile condițiile de predare, preluare și transportare a coletelor, să fie evitate eventuale fraude etc.

Grupul este format din reprezentanți ai Executivului și transportatori și va începe să activeze de săptămâna viitoare. Acesta va coordona și va sincroniza propunerile și inițiativele care vin de la diverse instituții: Guvern, Parlament, mediul de afaceri și societatea civilă.

În acest sens, Prim-ministrul a recomandat invitarea tuturor părților cointeresate, inclusiv a colegilor din Legislativ, la ședințele Grupului de lucru, astfel încât mecanismul legal să fie elaborat în cel mai scurt timp.

Grupul de lucru își propune să asigure o platformă unică de coordonare a activității tuturor instituțiilor implicate în procesul de transportare a coletelor.

Pachetul de propuneri urmează să fie elaborat în termen de o lună, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus