Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-03-02/primministrul-iurie-leanca-va-discuta-despre-evolutziile-din-ucraina-cu-oficialii-de-la-washington-33741.html
Data: Mar 2, 2014 (19:31)

Prim-ministrul Iurie Leancă va discuta despre evoluţiile din Ucraina cu oficialii de la Washington

Iurie Leancă va avea mâine mai multe întrevederi la nivel înalt cu oficiali americani şi va discuta în mod prioritar evoluţiile din Ucraina şi securitatea în regiune.

Premierul moldovean va aborda aceste subiecte cu vicepreşedintele american Joe Biden şi cu Secretarul de Stat John Kerry. Şeful Guvernului de la Chişinău va sublinia că stabilitatea și securitatea sunt importante nu doar pentru Republica Moldova, ci și pentru întreaga regiune.

Iurie Leancă va menţiona că ţara noastră pledează pentru respectarea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei şi utilizarea tuturor mecanismelor internaţionale pentru soluţionarea crizei exclusiv pe căi diplomatice.

Prim-ministrul moldovean se va afla la începutul săptămânii viitoare într-o vizită oficială în SUA. Iurie Leancă va mai ține un discurs în cadrul Consiliului Atlantic, unde va vorbi despre evoluţiile din regiune, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.