Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.02.2014

Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul Canadei au semnat un Memorandum de cooperare

Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul Canadei au semnat un Memorandum de cooperare

Președintele Parlamentului Igor Corman, însoțit de deputatul Valeriu Ghilețchi, Secretar al Comisiei politică externă și integrare europeană au avut ieri întrevederi cu Președinții Camerei Comunelor și Senatului din Parlamentul Canadei, Andrew Scheer și Noël A. Kinsella.

În cadrul discuțiilor, oficialii canadieni au menționat interesul pentru dezvoltarea relațiilor moldo-canadiene și au exprimat susținere pentru vectorul european al Republicii Moldova.

Subiectele abordate în cadrul întrevederilor țin de situația internă din Republica Moldova și din regiune, agenda europeană a țării noastre, perspectivele de cooperare la nivel parlamentar, inclusiv facilitarea transferului de bune practici între legislativele celor două state. În context, Președintele Camerei Comunelor, Noël A. Kinsella a vorbit despre participarea Republicii Moldova în Programul de studiu pentru funcționarii parlamentari organizat de două ori pe an de Legislativul Canadian.

Oficialii au mai discutat despre dezvoltarea parteneriatelor între universități și promovarea schimburilor de tineri. Alte subiecte vizate s-au referit la oportunitățile de colaborare în domeniile agriculturii și energetic, dar și despre facilitățile oferite de țara noastră pentru atragerea de investiții.

De asemenea, în scopul consolidării relațiilor bilaterale, susținerii reciproce, dar și ținând cont de importanța reformelor democratice din Republica Moldova în contextul integrării europene, cu prilejul vizitei Speakerului Igor Corman în Canada, a fost semnat un Memorandum de cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul Canadei.

Programul vizitei în Canada include o întrevedere cu Ministrul pentru Reforme Democratice, Pierre Poilievre, precum și o întâlnire cu comunitatea moldovenilor din Montreal și Quebec. anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus