Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-02-28/iurie-leanca-intrun-mesaj-adresat-premierului-ucrainean-exprim-sprijinul-nostru-deplin-pentru-efortu-33718.html
Data: Feb 28, 2014 (15:41)

Iurie Leancă, într-un mesaj adresat Premierului ucrainean: Exprim sprijinul nostru deplin pentru eforturile de consolidare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei

Prim-ministrul Iurie Leancă i-a transmis astăzi un mesaj lui Arseni Iaţeniuk, desemnat în funcţia de şef al Guvernului de la Kiev.
 
„Noi înțelegem bine situația extrem de dificilă în care ați dat dovadă de curaj şi v-aţi asumat o mare responsabilitate pentru rezolvarea problemelor majore și găsirea soluţiilor la provocările serioase cu care se confruntă Ucraina, a căror depăşire va determina viitorul țării dumneavoastră”, se spune în mesaj.

Iurie Leancă afirmă că acum pentru Ucraina se deschid noi perspective pentru modernizarea societății și dezvoltarea ei dinamică în continuare. „Din păcate, această nouă pagină în istoria țării dumneavoastră a avut un preț enorm - pierderea multor vieți omenești. Regretăm și exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiilor si prietenilor celor decedaţi”, se mai spune în mesaj.

În final, șeful Executivului de la Chișinău salută acţiunile întreprinse de noua conducere a Ucrainei îndreptate spre depășirea crizei și normalizarea situației politice și economice din țară.

„Vă urez personal și întregii echipe succes în atingerea acestor obiective, inclusiv în desfășurarea reformelor planificate și consolidarea instituțiilor democratice, în avansarea pe calea integrării europene. În acest context, aș dori să vă asigur de cele mai sincere sentimente de prietenie și solidaritate cu poporul ucrainean și să exprim sprijinul nostru deplin pentru eforturile de consolidare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a menționat Iurie Leancă.