Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.02.2014

Președintele Parlamentului a pledat în SUA pentru edificarea unui parteneriat strategic între cele două țări, menit să susțină Moldova în această perioadă importantă de dezvoltare

Președintele Parlamentului a pledat în SUA pentru edificarea unui parteneriat strategic între cele două țări, menit să susțină Moldova în această perioadă importantă de dezvoltare

În cea de-a doua zi a vizitei sale în Statele Unite ale Americii, Președintele Parlamentului Igor Corman, însoțit de deputatul Valeriu Ghilețchi, Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu SUA au avut întrevederi cu Președintele Camerei Reprezentanților John Boehner, Președintele Subcomisiei pentru Europa din cadrul Senatului american, Christopher Murphy, membrul Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Reprezentanților, John McCain, Copreședinții Grupului de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA „Congressional  Moldova Caucus”, David Price și Joe Pitts.

În cadrul întrevederilor au fost abordate subiecte ce țin de evoluțiile din Republica Moldova și din regiune, agenda europeană și implementarea reformelor de dezvoltare a țării și stadiul relațiilor de cooperare moldo-americane.

Igor Corman a exprimat gratitudine Statelor Unite ale Americii pentru sprijinul oferit în eforturile de modernizare a Republicii Moldova. Apreciind sprijinul SUA în eforturile de modernizare a Republicii Moldova, Președintele Parlamentului a pledat pentru edificarea unui parteneriat strategic între cele două țări, menit să susțină Moldova în această perioadă importantă de dezvoltare.

Oficiali americani au exprimat sprijinul SUA pentru agenda de reforme și au afirmat că vor susține în continuare modernizarea și democratizarea țării noastre.

De asemenea, parlamentarii moldoveni au participat la evenimentul organizat de Grupul de Prieteni ai Moldovei în Congresul american „Congressional Moldova Caucus”, sub genericul „Republica Moldova post-Vilnius. Calea de urmat”, care s-a desfășurat în Biblioteca Congresului.

În cadrul evenimentului Igor Corman a adresat un mesaj membrilor Grupului de Prietenie, mulțumindu-le pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor moldo-americane și îndemnându-i să sprijine țara noastră și în continuare. În semn de înaltă apreciere pentru contribuția meritorie la dezvoltarea relațiilor comerciale moldo-americane, Igor Corman a oferit distincții celor doi Copreședinți ai Grupului, congresmanii americani David Price și Joe Pitts, din partea Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Vizita Președintelui Parlamentului în Statele Unite ale Americii este urmată de cea în Canada, în perioada 27 februarie - 1 martie 2014, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus