Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-02-27/ambasadorii-pentru-parteneriatul-estic-efectueaza-o-vizita-in-r-moldova-33696.html
Data: Feb 27, 2014 (15:45)

Ambasadorii pentru Parteneriatul Estic efectuează o vizită în R. Moldova

Ambasadorii pentru Parteneriatul Estic din cinci state europene (Franţa, Letonia, Lituania, Suedia şi Ungaria) efectuează, în perioada 26-28 februarie 2014, o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii de astăzi, 27 februarie, cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, oficialii au discutat despre perspectivele evoluției Parteneriatului Estic până la Summit-ul de la Riga din 2015.

Viceprim-ministrul Natalia Gherman a prezentat priorităţile de pe agenda europeană a R. Moldova, accentuând importanţa liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni în prima jumătate a acestui an, semnării Acordului de Asociere în această vară, cât şi implementării neîntârziate a reformelor ajustate standardelor europene.

Potrivit MAEIE, ambasadorii europeni au reiterat mesajul de susţinere a parcursului european al R. Moldova şi au subliniat importanţa comunicării cât mai clare, tuturor cetăţenilor moldoveni, a avantajelor Acordului de Asociere RM - UE, care include şi Zona de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător.

În vederea sprijinirii acțiunilor întreprinse de Guvern în acest sens, în cea de-a doua parte a zilei, ambasadorii se vor deplasa în regiunile de nord şi de sud ale ţării pentru a se întâlni cu administraţia publică locală, societatea civilă şi studenţii din Bălţi şi Comrat.