Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-02-25/nicolae-timofti-a-avut-o-intrevedere-cu-ministrul-de-externe-al-lituaniei-linas-linkevicius-i-minist-33649.html
Data: Feb 25, 2014 (15:00)

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, și ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkevics

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 25 februarie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, și ministrul de Externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, aflați în vizită în țara noastră.

Șeful statului a salutat vizita la Chișinău a celor doi diplomați, mulțumind pentru  sprijinul acordat de statele baltice Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. „Solidaritatea partenerilor europeni ne încurajează să intensificăm eforturile de modernizare a țării. În pofida tentativelor unor forțe de a bloca parcursul european al țării, îmi exprim ferma convingere că Republica Moldova va semna în 2014 Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”, a spus Nicolae Timofti.

Domnul Edgars Rinkevics, ministrul de Externe al Letoniei, a subliniat importanța asigurării perspectivei europene pentru Republica Moldova. „Dorim să acordăm asistența necesară pentru implementarea practică a prevederilor Acordului de Asociere cu UE. Pentru a contracara presiunile din exterior, Republica Moldova va fi conectată la rețeaua energetică comunitară, iar producătorii moldoveni vor avea acces la piața europeană de desfacere. Totodată, cetățenii moldoveni vor putea călători în Europa fără vize”, a declarat Edgars Rinkevics.

Președintele Nicolae Timofti a declarat în context că o campanie de promovare a valorilor europene va fi lansată în curând în țara noastră, pentru a contracara propaganda de denigrare a Uniunii Europene.

Domnul Linas Linkevicius, ministrul de Externe al Lituaniei, a declarat că reformarea instituțiilor democratice va permite Republicii Moldova să avanseze în parcursul său european. „Reforma administrației publice, justiției, educației, agriculturii, precum și combaterea corupției, rămân primordiale pe agenda integrării europene”, a spus  Linas Linkevicius.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au abordat situația politică din Ucraina și au analizat situația din UTA Găgăuzia și raioanele de est ale Republicii Moldova, anunță Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.