Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.02.2014

Ministrul Pavel Filip participă la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile

Ministrul Pavel Filip participă la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, participă, în perioada 24-26 februarie, la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, care are loc la Barcelona, Spania. Evenimentul se desfășoară sub egida Asociației sistemului global de comunicații mobile(GSMA).

Congresul reprezintă cea mai mare manifestare de profil din Europa și reunește cei mai mari actori ai acestui sector din 129 de țări. Scopul summit-ului este să concentreze maximum de tehnologii high-tech și să ofere posibilitatea dezvoltării colaborării bilaterale şi multilaterale prin promovarea unui dialog dinamic între reprezentanții sectorului guvernamental, ai industriei telefoniei mobile şi ai societății civile. Discuțiile în cadrul reuniunii se vor axa pe raporturile dintre inovare, investiții şi reglementare pentru stimularea economiei globale. În unele ţări investiţiile în reţelele mobile au încetinit sau chiar au fost stopate, împiedicând astfel accesul la serviciile mobile.

Experții susțin că în statele unde au fost implementate politici pro-investiționale s-au realizat investiții de durată în reţele, ajutând astfel guvernele să atingă obiectivele de conectivitate şi să sporească beneficiile, pe care tehnologiile mobile le oferă populației. În opinia specialiștilor, politicile de reglementare a sectorului de telecomunicaţii au un impact imens asupra capacității operatorilor de a construi reţele şi a lărgi gama de servicii. Participanții la for vor avea posibilitate să povestească despre proiectele în derulare și cele de perspectivă și să stabilească o colaborare durabilă pentru dezvoltarea pieței de telefonie mobilă în viitor, anunță Serviciul de presă al MTIC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus