Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.02.2014

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) va continua finanțarea proiectelor de dezvoltare regională din țara noastră

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au identificat proiectele ce vor fi realizate în acest an cu susținerea financiară a Guvernului German. Despre perioada de începere a lucrărilor în cadrul proiecte au discutat astăzi, Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Philipp Johannsen, reprezentant de țară GIZ, în cadrul unei întrevederi oficiale la MDRC.

Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a subliniat că grație colaborării eficiente cu GIZ și a eforturilor depuse de echipa MDRC cetățenii vor beneficia de servicii calitative și condiții de viață îmbunătățite.

În cadrul discuțiilor, oficialii au enumerat prioritățile activităților din acest an și au stabilit principalele acțiuni în desfășurarea proiectelor.

Totodată, oficialii și-au exprimat convingerea că experiența acumulată în realizarea proiectelor și echipa consolidată va spori efectuarea în timp a lucrărilor planificate și va contribui la bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova.

Menționăm, în anul 2014, Guvernul Germaniei va finanța reabilitarea din punct de vedere al eficienței energetice a Spitalului Regional din raionul Nisporeni; va susține financiar construcția unui sistem de canalizare în satul Duruitoare Veche, raionul Rîșcani, precum și va oferi mijloace financiare pentru finalizarea construcției apeductului din satul Iargara, Leova.  În total, cu susținerea GIZ urmează a fi realizate 9 proiecte în sumă totală de circa 6 mln euro, ce țin de construcția și reabilitarea sistemelor de apă și canalizare, precum și reabilitarea termică a clădirilor sociale. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus