Trimite e-mail | Printeaza
Externe
24.02.2014

Ucraina: Ianukovici este dat în urmărire pentru 'crime în masă' (ministrul interimar de interne)

Ucraina: Ianukovici este dat în urmărire pentru 'crime în masă' (ministrul interimar de interne)

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici face obiectul unui mandat de arestare pentru 'crime în masă' împotriva civililor, a anunțat luni ministrul interimar de interne Arsen Avakov, pe contul său de Facebook, potrivit AFP și Reuters.

'O anchetă penală a fost deschisă pe numele lui Ianukovici și altor oficiali pentru uciderea în masă a civililor. Un mandat de arestare a fost emis împotriva lor', a subliniat ministrul ucrainean.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) nu are nicio informație cu privire la locul unde s-ar putea afla în acest moment ex-președintele Viktor Ianukovici, infirmând că acesta ar fi fost arestat luni dimineață în Crimeea, informează agenția de presă Ukrinform, citată de Ria Novosti.

SBU a negat de asemenea zvonurile că Ianukovici s-ar pregăti să fugă din țară, pe cale maritimă, în Balaklava, lângă orașul Sevastopol.

'Din câte știu, această versiune nu a fost confirmată', a indicat un oficial SBU, adăugând că este foarte probabil ca Viktor Ianukovici, care la sfârșitul săptămânii trecute a fost destituit din funcția de președinte de către parlament, să se mai afle în țară.

În urma reizbucnirii confruntărilor la 18 februarie între manifestanți și poliție, numărul morților în acțiunile de protest de la Kiev a crescut la peste 80, iar cel al răniților la circa 700.

Potrivit unor informații din presa locală, Ianukovici s-ar ascunde într-un buncăr din regiunea sa natală, Donețk. Conform unui alt scenariu, vehiculat pe rețelele de socializare online, el ar fi fugit în Emiratele Arabe Unite.

Duminică, un purtător de cuvânt al poliției de frontieră declarase că Viktor Ianukovici ar fi încercat să fugă la bordul unui avion privat în Rusia, dar aeronava nu a fost lăsată să decoleze, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus