Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-02-24/igor-corman-va-participa-la-inaugurarea-primei-conven-ii-moldoamericane-organizata-in-sua-33628.html
Data: Feb 24, 2014 (09:33)

Igor Corman va participa la inaugurarea primei Convenții Moldo-Americane, organizată în SUA

Președintele Parlamentului Igor Corman efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii și Canada, în perioada 24 februarie – 1 martie 2014. Igor Corman va participa la inaugurarea primei Convenții Moldo-Americane, care reprezintă o platformă publică pentru dialog și comunicare, având drept scop extinderea și consolidarea legăturilor stabilite între SUA și Republica Moldova. În cadrul evenimentului, șeful Legislativului va rosti un discurs în care se va referi la parcursul european al țării și procesul de modernizare a Republicii Moldova.

Potrivit programului vizitei în SUA, Speakerul Igor Corman va avea întrevederi cu Președintele Camerei Reprezentanților John Boehner, Congresmenul Ed Royce, Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Reprezentanţilor, Christopher Murphy, Președintele Subcomisiei pentru Europa din cadrul Senatului american, John McCain, membru al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului, Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, precum și cu Preşedintele Institutului Democratic Național (NDI), Kenneth Wollack. În cadrul acestor întrevederi Președintele Parlamentului va discuta cu oficialii americani despre agenda europeană a Republicii Moldova, situația politică internă și evoluțiile la nivel regional.

De asemenea, șeful Legislativului va participa la evenimentul organizat de Grupul de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA „Congressional Moldova Caucus”, sub genericul „Republica Moldova post-Vilnius. Calea de urmat”.

Vizita Președintelui Parlamentului în Statele Unite ale Americii va fi urmată de cea în Canada, la Ottawa și Montreal, fiind și prima vizită întreprinsă la nivel parlamentar în această țară.
 
Cu acest prilej, în perioada 27 februarie – 1 martie, Igor Corman se va întâlni cu Președinții Camerei Comunelor și Senatului din Parlamentul canadian, Andrew Scheer și Noël A. Kinsella, membrii Grupului parlamentar de prietenie Canada-Moldova. De asemenea, a fost preconizată o întrevedere cu Ministrul Muncii, Dezvoltării Sociale și Multiculturalismului, Jason Kenney. 

Pe agenda discuțiilor vor figura subiecte ce țin de cooperarea la nivelul legislativelor din cele două țări. Speakerul va mai discuta cu oficialii canadieni despre evoluțiile politice din țara noastră și din regiune, perspectivele procesului de integrare europeană.

De asemenea, șeful Legislativului va participa la întâlniri cu concetățenii noștri stabiliți în Ottawa și Montreal, în cadrul cărora vor discuta despre modalitățile prin care moldovenii aflați în Canada ar putea susține modernizarea Republicii Moldova, anunță un comunicat al Legislativului.