Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.02.2014

Angajat al Inspecţiei Teritoriale de Muncă din Cimişlia reţinut pentru corupere pasivă

Un inspector al Inspecţiei Teritoriale de Muncă din Cimişlia a fost reţinut vineri de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectat de corupere pasivă. Potrivit declarantului, funcţionarul ar fi pretins de la el 1000 de lei pentru a nu documenta toate încălcările depistate în cadrul unui control la o întreprindere din oraşul Leova.

În urma acţiunilor întreprinse, inspectorul a fost reţinut în flagrant delict, după primirea sumei de 1000 lei. Reţinerea a avut loc în oraşul Leova, iar banii au fost depistaţi asupra bănuitului în cadrul percheziţiei corporale.

Pe acest fapt a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă.  Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă de la 3 la 7 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Potrivit CNA, bărbatul se află în custodia DGT Sud pentru 72 de ore. Astăzi procurorii vor cere judecătorului de instrucţie mandat de arestare pe numele bănuitului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus