Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.02.2014

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Prim-ministrul României Victor Ponta

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Prim-ministrul României Victor Ponta

Proiectele prioritare de dezvoltare a Republicii Moldova, agenda de integrare europeană a țării noastre și relațiile bilaterale de cooperare au constituit principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman cu Prim-ministrul României Victor Ponta.

Prim-ministrul României Victor Ponta s-a referit la proiectele preconizate a se desfășura în Republica Moldova cu sprijinul Guvernului României, în special fiind vorba de proiecte din domeniul educației, de infrastructură și securitate energetică. Oficialul a declarat că sunt pregătite documentele pentru ca serviciul medical SMURD de la Iași și Galați să intervină în soluționarea cazurilor de urgență pentru cetățenii din Republica Moldova. Potrivit Prim-ministrului României, până la sfârșitul anului curent se planifică finalizarea lucrărilor la gazoductul Iași-Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Guvernul României este pregătit să ofere transfer de experiență pentru autoritățile din Republica Moldova în accesarea fondurilor europene și să ofere informații despre ce a însemnat integrarea UE pentru România. ”Sunt importante declarațiile de susținere a Republicii Moldova, dar Guvernul României va veni cu lucruri concrete, pe care să le simtă oamenii”, a subliniat Prim-ministrul Victor Ponta.

Igor Corman a mulțumit pentru sprijinul constant din partea României în implementarea proiectelor de dezvoltare regională și pentru susținerea permanentă în integrarea europeană a țării noastre. Speakerul a menționat că Republica Moldova este în așteptarea deciziei instituțiilor europene de a liberaliza regimul de vize pentru cetățenii moldoveni și este pregătită să semneze Acordul de Asociere și cel de Comerț Liber cu UE în cel mai apropiat timp.

Președintele Parlamentului a anunțat că în perioada următoare reprezentanții Coaliției de guvernare vor desfășura o campanie de informare a cetățenilor despre avantajele integrării europene a Republicii Moldova. ”Avem fermitate în cadrul Coaliției de guvernare de a duce mandatul până la capăt și de a obține rezultate concrete în integrarea europeană a țării noastre”, a declarat Igor Corman.

Speakerul Igor Corman a anunțat că subiectele de pe agenda parlamentară moldo-română vor fi discutate în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua în Republica Moldova Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților din România, în perioada 12-14 aprilie 2014.

La întrevedere au mai participat deputații Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii PLDM, Marian Lupu, Președintele Fracțiunii PD, Ion Hadârcă, Președintele Fracțiunii PLR, Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus