Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-02-20/iurie-leanca-a-avut-o-intrevedere-cu-erik-hallberg-pre-edintele-teliasonera-a-zonei-de-afaceri-euras-33585.html
Data: Feb 20, 2014 (11:42)

Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Erik Hallberg, Președintele Teliasonera a zonei de afaceri Eurasia

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut în această dimineață o întrevedere cu Erik Hallberg, Președintele Teliasonera a zonei de afaceri Eurasia. Șeful Guvernului l-a felicitat pe acesta cu noua sa funcție, în care a fost desemnat la sfârșitul anului trecut.

Părțile au discutat despre atragerea investițiilor în țara noastră și dezvoltarea pieței telecomunicațiilor, dar și realizarea cât mai multor proiecte sociale.

Iurie Leancă a subliniat că Executivul face tot posibilul pentru a crea  condiții investitorilor care vor să vină în Moldova, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor pentru cetățeni.

La rândul său, Erik Hallberg a menționat că TeliaSonera este interesată să investească în țara noastră, deoarece aceasta își urmează ferm cursul european.

„Cred că este important ca Moldova să se dezvolte pas cu pas.  TeliaSonera vrea să aducă investiții în Moldova pentru a oferi servicii de acces la rețea și de telecomunicații care ajută oamenii și companiile să comunice într-un mod simplu și eficient”, a spus Erik Hallberg.

TeliaSonera prestează servicii de telecomunicaţii în ţările nordice şi baltice, pieţele emergente din Eurasia, inclusiv Rusia, Turcia şi în Spania. Compania TeliaSonera este acum prezentă pe 20 de pieţe ale lumii, cu aproape 460 de milioane de locuitori, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.