Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
19.02.2014

Delegația Organizației Mondiale a Sănătății salută progresele înregistrate de Republica Moldova în domeniul controlului tutunului

Delegația Organizației Mondiale a Sănătății a salutat eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău pentru adoptarea și implementarea unui cadru legislativ modern în domeniul controlului tutunului în cadrul întrevederii de astăzi cu Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Progresele înregistrate de Republica Moldova privind controlul tutunului la nivel regional și național, ajustarea legislației în domeniu la standardele europene au fost subiectele principale discutate de oficiali.

În cadrul întrevederii a fost abordat și proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte legislative privind controlul tutunului, care a fost aprobat de Guvern și a fost expediat Parlamentului pentru a fi examinat și adoptat. Vicepreședintele Andrian Candu a menționat că prevederile respectivului proiect de lege sunt în strict conformitate cu angajamentele asumate de Republica Moldova în anul 2007, odată cu ratificarea Convenţiei Cadru a Organizației Mondiale a Sănătății privind Controlul Tutunului.

În același context, Reprezentantul Biroului European al Organizației Mondiale a Sănătății, Kristina Mauer-Stender a remarcat necesitatea unui compromis între societate, deputați și reprezentanții mediului de afaceri. Potrivit oficialului, acest compromis nu trebuie să conțină cedări semnificative la momentul dezbaterii legii în Parlament, în special în ceea ce se referă la spaţiile în care se va interzice fumatul, publicitatea şi sponsorizarea, păstrarea mesajelor de avertizare pe pachetele de ţigări şi alte prevederi care să nu facă produsele de tutun atractive pentru tineri.

Totodată, Reprezentantul Biroului European al Organizației Mondiale a Sănătății a apreciat progresele semnificative înregistrate de Republica Moldova în ultimii ani în implementarea prevederilor Convenției Cadru a Organizației Mondiale a Sănătății privind Controlul Tutunului, anun'[ un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus