Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.02.2014

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat astăzi susținerea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii moldoveni

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat astăzi susținerea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii moldoveni

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European, Joseph Daul, Hannes Swoboda și Martin Callanan, precum și reprezentantul Alianței Democraților și Liberalilor, Graham Watson au declarat astăzi că vor susține liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova în cadrul votului de săptămâna viitoare din Parlamentul European.

Anunțurile au fost făcute în cadrul întrevederilor cu Președintele Parlamentului Igor Corman, aflat în vizită de lucru la Bruxelles pentru a solicita susținerea europarlamentarilor cu privire la eliminarea vizelor pentru călătoriile cetățenilor moldoveni în țările UE.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului a vorbit despre agenda europeană a Republicii Moldova, situația politică internă, amplificarea informării cetățenilor cu privire la avantajele integrării europene. De asemenea, au fost abordat subiecte ce țin de necesitatea consolidării capacităților Legislativului de la Chișinău, care va avea în continuare sarcina de a armoniza legislaţia naţională cu cea europeană.

La rândul lor, oficialii europeni au remarcat evoluțiile pozitive înregistrate de Republica Moldova și au menționat interesul pentru dezvoltarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv privind aprofundarea cooperării cu grupurile politice parlamentare.

Igor Corman a adresat mulțumiri pentru susținerea oferită țării noastre în implementarea reformelor și a subliniat importanța dezvoltării relațiilor de cooperare cu Parlamentul European, inclusiv după viitorul scrutin europarlamentar, care va avea loc la sfârșitul lunii mai anul curent.

Alte subiecte discutate au vizat evoluțiile în regiune și necesitatea anticipării impactului acestora. În context, Igor Corman s-a referit la oportunitatea pregătirii unor instrumente pentru limitarea impactului unor eventuale perturbări a piețelor regionale de desfacere pentru produsele moldovenești.

Tot astăzi, șeful Legislativului a mai avut o întrevedere cu europarlamentarul Knut Fleckenstein, Președintele Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia din Parlamentul European.

Igor Corman își va încheia vizita de lucru la Bruxelles mâine, 19 februarie 2014, după întrevederea cu Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus