Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.02.2014

Agenți economici autohtoni efectuează o vizită de afaceri în Turcia

În perioada 18 - 20 februarie 2014, un grup de agenți economici din Moldova efectuează o vizită de afaceri în Antalya, Turcia, la Expoziţiile specializate în domeniul agroalimentar ”ANFAŞ Food Product” şi ”ANFAŞ BEVEX”, unde vor participa la Programul internaţional „Misiunea Cumpărătorului”.

Potrivit CCI, vizita de afaceri în Turcia are drept obiective intensificarea relaţiilor comercial-economice moldo-turce, identificarea noilor posibilităţi de afaceri, stabilirea contactelor directe de colaborare.

Mihai Bîlba, director al Direcției Relații Internaționale a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, a menționat că, din delegația autohtonă fac parte reprezentanți ai companiilor: ”Angroconscom”, ”Air Moldova”, ”Birlic&Co”, ”Pritcan Gherasim”, ”Moldexpo”, ș.a.

”Programul internaţional «Misiunea Cumpărătorului» este coordonat de Ministerul Economiei al Turciei, fiind organizat de Asociaţia Exportatorilor din or. Antalya. În cadrul acestuia, oamenii de afaceri din Moldova vor participa la un lucrările unui briefing, vor avea întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai companiilor turce, vor vizita companii de profil.

De asemenea, vor vizita Expoziţiile internaționale specializate ”ANFAŞ Food Product” şi ”ANFAŞ BEVEX”, unde sunt expuse diverse produse alimentare, băuturi, echipamente pentru sectorul agroalimentar”, a spus sursa citată.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Turcia, pentru anul 2013, a înregistrat suma de 589 mil USD, cu 32% mai mult comparativ cu anul 2012.

Exportul de mărfuri realizat în 2013, în Turcia, a înregistrat suma de 127.14 mil. USD, crescând de 2.1 ori faţă de anul 2012.
Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din Turcia a însumat 380.9 mil USD şi a înregistrat o scădere de 1.8 % în raport cu anul 2012..

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus