Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.02.2014

Igor Corman efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

Igor Corman efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

Președintele Parlamentului Igor Corman efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 17-19 februarie 2014. Potrivit programului vizitei, Speakerul va avea întrevederi cu Președintele Parlamentului European Martin Schulz, raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere a Republicii Moldova la UE, Graham Watson, președinții grupurilor parlamentare ale Partidului Popular European și Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, europarlamentarii Joseph Daul și Hannes Swoboda.

În cadrul acestor întrevederi Președintele Parlamentului va discuta cu oficialii europeni despre cursul european al Republicii Moldova și evoluțiile înregistrate în procesul de modernizare a țării. Igor Corman va solicita susținerea europarlamentarilor, precum și a guvernelor naționale ale țărilor membre UE, în adoptarea cât mai grabnică a deciziilor finale privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

De asemenea, Igor Corman va avea o adresare în Parlamentul European către membrii Comisiei pentru afaceri externe și europarlamentarii din Comitetul Parlamentar de Cooperare Republica Moldova-UE. Adresarea se va referi la evoluția relațiilor Republica Moldova – UE după Summitul de la Vilnius.

Vizita Președintelui Parlamentului Igor Corman la Bruxelles are loc în contextul deciziei din 12 februarie 2014 a Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European de aprobare a Raportului cu privire la abolirea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus