Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-02-17/deputatul-ion-had-rca-decorat-de-pre-edintele-lituaniei-33543.html
Data: Feb 17, 2014 (19:45)

Deputatul Ion Hadârcă, decorat de Președintele Lituaniei

Deputatul Ion Hadârcă, Președintele Fracțiunii Partidului Liberal Reformator, participă la Vilnius, în perioada 16-17 februarie 2014, la celebrarea celei de-a 96-a Aniversări a restabilirii independenței Lituaniei.

În cadrul ceremoniei dedicate conferirii distincțiilor de stat, deputatului Ion Hadârcă i-a fost conferită Crucea de Cavaler al Ordinului Lituanian ”Marele Duce Gediminas” pentru merite în recunoașterea restabilirii independenței Lituaniei. Distincția i-a fost acordată de Președintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite.

În cadrul vizitei în Lituania, deputatul Ion Hadârcă a avut întrevederi cu Vicepreședintele Seimas-ului Lituaniei, Benediktas Jodka, și cu Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Sergiu Ursul, care este originar din Republica Moldova. Întrevederile se înscriu în linia dialogului dintre cele două legislative și s-au axat pe un schimb amplu de opinii privind consolidarea relației interparlamentare moldo-lituaniene.

Parlamentarii lituanieni au reconfirmat sprijinul constant al Vilniusului pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova și au dat asigurări că vor veni în întâmpinarea provocărilor ce ar putea apărea în îndeplinirea angajamentelor asumate de Chișinău pentru realizarea obiectivelor de integrare europeană. De asemenea, a fost menționată importanţa realizării unei noi etape în asocierea politică şi integrarea economică a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. La rândul său, deputatul Ion Hadârcă a exprimat mulțumiri pentru sprijinul concret acordat de Lituania la nivelul UE în vederea parafării integrale a Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

În timpul vizitei la Vilnius, Ion Hadârcă a avut o întâlnire și cu Președintele Uniunii Scriitorilor din Lituania, Antanas Jonynas, anunță un comunicat al Legislativului.