Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.02.2014

Relațiile UE cu Republica Moldova și progresele României în cadrul MCV, pe agenda discuțiilor Băsescu-Barroso

Relațiile UE cu Republica Moldova și progresele României în cadrul MCV, pe agenda discuțiilor Băsescu-Barroso

Discuțiile dintre președintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, și președintele României, Traian Băsescu, se vor concentra asupra relațiilor UE cu Republica Moldova, dar vor viza și chestiuni precum progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) sau aderarea la Schengen, a declarat joi, pentru Agerpres, Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

Potrivit sursei citate, Jose Manuel Barroso și Traian Băsescu vor avea vineri un prânz de lucru, urmat de declarații de presă.

'Discuțiile se vor concentra asupra relațiilor cu Moldova, dar vor evalua și progresele realizate de România în cadrul MCV', a spus Mark Gray. El a adăugat că vor fi abordate și alte chestiuni, precum libertatea de circulație și dosarul Schengen.

Nu în ultimul rând, cei doi lideri vor discuta despre situația economică și 'despre modul în care fondurile structurale pot ajuta cel mai bine cetățenii români să obțină slujbe și să contribuie la creștere', a mai precizat purtătorul de cuvânt al executivului UE.

Șeful statului român a mai efectuat o vizită la Bruxelles luna trecută, pe 16 ianuarie, însă atunci a avut doar o întrevedere cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, din cauza programului încărcat al șefului executivului comunitar, care efectua atunci o vizită în Spania.

Pe agenda discuțiilor dintre Băsescu și Van Rompuy s-au aflat cu acel prilej subiecte precum aderarea României la Schengen, asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și dezvoltarea coridorului sudic de alimentare cu gaze naturale a pieței europene, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus