Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.02.2014

Șase companii din Bulgaria, Italia, România și Spania participă la licitația pentru reconstrucția a trei străzi din Chișinău

Șase companii din Bulgaria, Italia, România și Spania participă la licitația pentru reconstrucția a trei străzi din Chișinău

Primăria municipiului Chişinău informează că ieri, 12 februarie 2014 a avut loc licitaţia internaţională privind reabilitarea a 3 străzi din centrul capitalei: bd. Ştefan ce Mare şi Sfânt, str. V. Alecsandri şi bd. Negruzzi, în cadrul unui proiect finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

La concurs au participat 6 companii de profil din Bulgaria, Italia, România şi Spania, care au depus oferte ce variază între 10 şi 16,5 mil. EURO.

Companiile respective urmează a fi evaluate după oferta tehnică, dacă întrunesc condiţiile impuse de BERD. Ulterior vor fi comparate preţurile propuse de agenţii economici. Câştigătorul va fi anunţat în timp de 1 lună. În caz de semnare a contractului cu firma câştigătoare, lucrările de reparaţie pe cele 3 străzi din centrul Chişinăului vor începe în luna iunie 2014.

Amintim că proiectul include reabilitarea străzilor, a trotuarelor, crearea locurilor de parcare şi modernizarea iluminatului public stradal. Este vorba de circa 7 km de stradă, inclusiv trotuarul, reţelele subterane, reabilitarea iluminatului public etc. Derularea proiectului este prevăzută pentru perioada: martie 2014 - iulie 2015.

Ulterior, va demara etapa a II-a a programului de reabilitare a străzilor din centrul Chişinăului şi anume: 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina. Valoarea integrală a proiectului este evaluată la circa 32 milioane Euro, dintre care 22 milioane Euro - finanţare din partea BERD şi BEI, restul sumei fiind alocată din surse municipale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus