Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.02.2014

Afaceri cu permise de conducere: şefii a două centre militare, reţinuţi de CNA în flagrant

Directorul unui centru de pregătire a specialiştilor pentru Armata Naţională din Criuleni a fost prins cu puţin timp în urmă de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectat de trafic de influenţă.

În fapt, bărbatul ar fi extorcat 400 de euro de la un cetăţean sub pretextul că poate influenţa  responsabili din cadrul Direcţiei documentare a conducătorilor auto din localitate să-l ajute la examenele de calificare pentru categoria B şi C.

La momentul reţinerii, banii au fost găsiţi asupra bănuitului, fiind predaţi benevol ofiţerilor de urmărire penală.

În prezent, bărbatul este audiat în cadrul unui dosar penal pornit pe trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 7 ani de închisoare.

Aseară, pentru suspiciuni similare, a fost reţinut şeful Punctului de control tehnic al Academiei Militare din Capitală. Acesta a primit în două tranşe, sub controlul CNA, 1100 de euro pentru a-l ajuta pe un conducător auto să susţină cu succes examenele de calificare.

Potrivit CNA, acesta se află în custodia DGT Nord a CNA şi este cercetat pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de puşcărie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus