Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-02-11/ministrul-elen-al-apararii-grecia-care-detzine-acum-preshedintzia-uniunii-europene-apreciaza-efortul-33442.html
Data: Feb 11, 2014 (10:09)

Ministrul elen al Apărării: Grecia, care deţine acum preşedinţia Uniunii Europene, apreciază efortul Republicii Moldova de aderare la valorile europene

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu ministrul elen al Apărării, Dimitrios Avramopoulos. Părţile au discutat despre problemele de securitate și apărare, precum și perspectiva cooperării dintre Republica Moldova și Grecia, dar şi parcursul european al ţării noastre.

Oficialul de la Atena a apreciat creșterea contribuției Republicii Moldova la eforturile de menținere a păcii și stabilității în regiune. Dimitrios Avramopoulos a dat asigurări că Republica Moldova poate conta pe experienţa şi sprijinul Greciei în diverse domenii.

„Grecia, care deţine acum preşedinţia Uniunii Europene, apreciază efortul Republicii Moldova de aderare la valorile europene. Vă asigur că ţara mea va susţine eforturile Moldovei în procesul de integrare în familia europeană. Moldovenii merită să fie fericiți”, a subliniat ministrul elen.

Dimitrios Avramopoulos a afirmat că relațiile bilaterale ar trebui intărite. Oficialul a precizat că zeci de ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova au absolvit instituţiile de învăţământ superior din Grecia și cunosc limba greacă la perfecție.

La rândul său, Premierul Iurie Leancă a apreciat înalt sprijinul Greciei în modernizarea țării noastre, în special, în domeniul apărării. Totodată, șeful Executivului a mulțumit statului elen pentru susținerea pe calea integrării europene.
 „Republica Moldova a pășit într- un an crucial pentru a avansa în parcursul său european. Ne dorim semnarea Acordului de Asociere și încheierea procesului de luare a deciziilor pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni”, a spus Iurie Leancă.

Oficialii au subliniat că există premise pentru a dezvolta în continuare un parteneriat multidimensional.
Dimitrios Avramopoulos îşi va încheia astăzi vizita oficială de două zile în Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.