Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.02.2014

Corlățean: Moldovenii vor putea să circule liber în UE în câteva luni, dacă lucrurile decurg conform calendarului

Corlățean: Moldovenii vor putea să circule liber în UE în câteva luni, dacă lucrurile decurg conform calendarului

Cetățenii moldoveni vor putea în câteva luni să circule liber în Uniunea Europeană, dacă toate lucrurile decurg conform calendarului, a declarat luni, la Bruxelles, ministrul român de externe, Titus Corlățean.

Șeful diplomației române a afirmat, în marja Consiliului Afaceri Externe, că în ceea ce privește liberalizarea vizelor pentru R. Moldova se respectă termenele convenite.

'Vestea bună este că LIBE, comisia Parlamentului European, va vota pe 12 februarie și sperăm ca înainte chiar de finalul lunii februarie plenul Parlamentul European să se pronunțe. Urmează după aceea o procedură simplificată, nu va mai fi acel trialog, este o procedură simplificată și, odată cu confirmarea poziției de către Consiliu, după votul pozitiv — sperăm masiv — al PE, practic urmează procedura de publicare în Jurnalul Oficial al UE și, 20 de zile după publicare, măsura intră în vigoare', a spus Titus Corlățean.

Ministrul român de externe a coprezidat luni, împreună cu ministrul francez pentru afaceri europene, Thierry Repentin, a opta reuniune a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM).

Șeful diplomației române nu a avansat un termen privind momentul în care liberalizarea vizelor va deveni efectivă, dar a precizat că, 'dacă toate lucrurile merg conform calendarului, conform celor stabilite, în câteva luni cetățenii moldoveni vor putea să circule liber în UE'.

Comisia Europeană a propus liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova în noiembrie 2013, chiar înaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus