Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2014

Noi granturi pentru Republica Moldova din partea BERD și BEI

Noi granturi pentru Republica Moldova din partea BERD și BEI

Republica Moldova ar putea beneficia de noi granturi din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și a Băncii Europene de Investiții pentru reabilitarea drumurilor și dezvoltarea sectorului agricol.

Președintele Parlamentului Igor Corman a discutat astăzi cu Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti și Președintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Werner Hoyer despre implementarea unor noi proiecte de dezvoltare în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre investițiile celor doi parteneri de dezvoltare în diverse sectoare ale economiei naționale, inclusiv reabilitarea drumurilor, dezvoltarea infrastructurii și a sectorului agricol.

Discuțiile au vizat și acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău în realizarea agendei de reforme în domeniul combaterii corupției, asigurarea stabilității sectorului financiar-bancar, atragerii investițiilor străine în economia Republicii Moldova.

Igor Corman a declarat că în Parlamentul Republicii Moldova există voință politică pentru adoptarea cadrului legal menit să asigure implementarea reformelor. În aceeași ordine de idei, președinții celor două instituții bancare au reafirmat angajamentul de a susține modernizarea și dezvoltarea  economică a Republicii Moldova.

Președinții BERD și BEI efectuează, în premieră, o vizită comună în Republica Moldova, în perioada 6-7 februarie 2014, potrivit unui comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus