Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.02.2014

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov a avut astăzi, 6 februarie 2014, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer.

Interlocutorii au discutat despre ultimele evoluţii şi perspectivele procesului de reglementare în lumina pregătirilor pentru prima rundă de negocieri în formatul „5+2” din acest an, care va avea loc pe 27-28 februarie a.c. la Viena. De asemenea, Eugen Carpov a menţionat că mâine, 7 februarie, la Tiraspol, va avea loc o întrevedere a reprezentanţilor politici de la Chişinău şi Tiraspol, în cadrul căreia va fi abordat un spectru de probleme cu care se confruntă populaţia de pe cele două maluri ale Nistrului. În scopul obţinerii unor rezultate tangibile, Viceprim-ministrul pentru reintegrare a subliniat importanţa menţinerii contactelor la toate nivelele.

Totodată, interlocutorii s-au referit la nivelul de cooperare dintre Republica Moldova şi Germania în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii, fiind evaluate perspectivele de dezvoltare în anul curent a proiectelor susţinute de autorităţile de la Berlin pe segmentul soluţionării conflictului transnistrean.

Un subiect actual discutat de oficiali a fost şi situaţia din Zona de Securitate, în special problemele cu care se confruntă şcolile cu predare în grafia latină din regiune. Astfel, Viceprim-ministrul pentru reintegrare a relatat despre reţinerea de către structurile de forţă transnistrene a directorului liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, dl I.Iovcev, şi altor doi angajaţi ai şcolii. În acest sens, Eugen Carpov a calificat acţiunea dată drept o provocare, menită să tensioneze situaţia şi să submineze procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Totodată, Viceprim-ministrul a dat asigurări că Guvernul de la Chişinău va întreprinde toate eforturile necesare pentru soluţionarea problemei date, subliniind în acest sens şi rolul partenerilor internaţionali din procesul de negocieri.

La rândul său, E.S. Matthias Meyer şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acţiunile în cauză şi a menţionat că ţara sa va întreprinde şi în continuare măsurile necesare consolidării nivelului de încredere între cele două maluri ale Nistrului, anunță Biroul pentru Reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus