Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.02.2014

BERD susține Mobiasbancă în dezvoltarea creditării companiilor din Moldova

BERD susține Mobiasbancă în dezvoltarea creditării companiilor din Moldova

BERD contribuie la creşterea fluxului de credite acordate companiilor mari din Moldova cu o facilitate inovativă privind partajarea riscului de credit în limita a 10 mln euro în colaborare cu Mobiasbancă - Groupe Société Générale.

Potrivit unui comunicat de presă al BERD, noul mecanism este similar celui de emitere a garanţiilor, iar BERD va prelua 50% din riscul aferent proiectelor finanţate de bancă. În acest fel, Mobiasbancă îşi va reduce expunerea la riscuri şi va putea oferi sume mai mari la credite pe termen lung clienţilor din segmentul corporativ.

Mobiasbancă a depus eforturi pentru stabilirea relaţiilor cu clienţii corporativi şi formarea unui portofoliu calitativ, iar acest nou parteneriat cu BERD va avea un impact şi mai semnificativ asupra economiei Moldovei.

BERD şi Mobiasbancă sunt parteneri de mai mulţi ani, operând cu diferite instrumente financiare destinate întreprinderilor mici şi mijlocii, inclusiv orientate spre sectoarele de eficienţă energetică şi trade finance.

Facilitatea de partajare a riscului va contribui la promovarea bunelor practici în domeniul afacerilor din partea clienţilor Mobiasbancă, deoarece aceste credite vor respecta cerinţele BERD în materie de bonitate, integritate şi standarde de mediu.

“Apreciem mult cooperarea eficientă şi de lungă durată cu Mobiasbancă. Acest ultim exemplu de colaborare de succes va contribui semnificativ la facilitarea accesului companiilor mari la resurse financiare,” a spus preşedintele BERD, Sir Suma Chakrabarti, în timpul ceremoniei de semnare, care a avut loc la Chişinău, capitala Moldovei.

Ridha Tekaia, preşedinte al Mobiasbancă - Groupe Société Générale, a menţionat: „Semnarea acestui acord este o dovadă în plus a poziţiei noastre de lider în promovarea produselor noi pentru economia ţării, Mobiasbancă fiind prima bancă din Moldova care a reuşit să lanseze o facilitate de partajare a riscurilor. Parteneriatul nostru continuu şi de succes cu BERD ne oferă posibilitatea să susţinem clienţii noştri şi să le oferim noi oportunităţi de dezvoltare.”

Mobiasbancă este o bancă comercială, ce deserveşte peste 106.000 de clienţi activi din sectoarele corporativ, ale micului business şi cel privat prin intermediul unei reţele de 56 de filiale. Banca face parte din Groupe Société Générale SA, una dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa.

BERD oferă o „partajare nefinanţată a riscurilor” de până la 10 mln. Euro pentru creditele oferite de Mobiasbancă, în cadrul Facilităţii de co-finanţare a întreprinderilor mijlocii (Medium Sized Co-financing Facility - MCFF), creată pentru a satisface necesităţile de finanţare ale întreprinderilor mijlocii de succes.

De când şi-a început activitatea în Moldova, BERD a investit aproape 900 milioane euro în domeniile energetic, de transport, agrobusiness, industrie generală şi în sectorul bancar în cadrul a peste 100 de proiecte investiţionale implementate în ţară.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus