Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.02.2014

Un poliţist a fost condamnat pentru fapte de corupție şi luat sub strajă din sala de judecată

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă despre condamnarea la 3 ani de închisoare a unui ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti. Acesta a fost acuzat de procurori de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. După pronunţarea verdictului, inculpatul a fost luat sub strajă chiar din sala de judecată.

În aceeași cauză penală a fost deferit justiției și un procuror din Procuratura Florești, dar în privința acestuia instanța de judecată nu a finalizat examinarea dosarului.

Cauza penală pe numele poliţistului a fost pornită în urma denunţului depus de către un cetăţean, căruia poliţistul i-a promis că pentru 1500 de lei, poate influenţa procurorul să înceteze cauza penală în care acesta era cercetat pentru comiterea unei tentative de furt.

Poliţistul a fost reţinut de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Naţional Anticorupţie, în luna mai 2013, în incinta Inspectoratului de Poliţie Floreşti, imediat după primirea sumei extorcate.


Fiind audiat de procurori, poliţistul şi-a recunoscut vinovăţia şi a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.
În total, potrivit statisticilor Procuraturii Anticorupţie, pe parcursul anului 2013, pentru acte de corupţie au fost condamnaţi 44 de poliţişti, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus