Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.02.2014

Încă o cauză penală privind acordarea creditelor neperformante de către “Banca de Economii” a fost recent finalizată de Procuratura Anticorupţie

Încă o cauză penală privind acordarea creditelor neperformante de către “Banca de Economii” a fost recent finalizată de Procuratura Anticorupţie

Centrul Naţional Anticorupţie, sub conducerea Procuraturii Anticorupţie, continuă urmărirea penală ce vizează acordarea creditelor neperformante de către Banca de Economii.

Între timp, încă o cauză penală privind acordarea creditelor neperformante de către BC “Banca de Economii” SA (BEM) a fost recent finalizată de Procuratura Anticorupţie şi expediată pentru examinare în fond Judecătoriei sect.Buiucani.

În cadrul acestui dosar a fost  înaintată acuzarea la 5 foşti membri ai Comitetului de creditare ai BC “Banca de Economii” SA, care, în perioada anilor 2010-2011, încălcînd regulile de creditare, au acordat unor agenţi economici credite în sumă de 109 milioane lei. Prin aceste acţiuni ilegale, instituţiei financiare i-au fost cauzate daune în proporţii deosebit de mari.

Membri ai fostei conduceri a BEM sunt cercetaţi şi în alte cauze penale vizînd acordarea creditelor neperformante de către BC “Banca de Economii” SA, dosarele acestora fiind pe rol la Judecătoria sect.Buiucani.

Potrivit CNA, pentru recuparerea prejudiciului cauzat instituţiei financiare BC “Banca de Economii” SA procurorii au aplicat măsuri procesuale de constrîngere sub formă de sechestru, inclusiv asupra bunurilor ce aparţin învinuiţilor cu drept de proprietate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus